Vores førstefødte

Det hele startede med Fanø Skibsrom – en moderne udgave af den 300 år gamle skibsromtradition.

Rom har siden 1700-tallet været tilknyttet de store sejlskibe i Caribien og det barske liv, der herskede ombord. Det var en vigtig del af skibenes proviant, så søfolkene kunne udholde de barske vilkår.

For at gøre den indkøbte rom drikkelig tilsatte man lokale krydderier, frugter og melassesirup. Rommen blev opbevaret i træfade ombord, hvilket tilførte yderligere smag.

Fanø Skibsrom destilleres på Jamaica og forædles efterfølgende på Fanø. Forædlingen består af en to-trins-lagring. Først lagres rommen med naturlige smagsgivere (bl.a. Fanø Lynghonning, havtorn og Madagaskar vanilje). Herefter efterlagres den på portvinsfade. Ligesom på de store sejlskibe krydrer og lagrer vi vores produkter ved høj alkoholprocent. Med en høj alkoholprocent trækkes der mere smag ud af de naturlige råvarer og fadlagringen – hvilket i sidste ende giver mere smagskarakter. Vi har fire forskellige varianter – se de forskellige smagskarakterer under de enkelte varianter.

Vores førstefødte

 

Det hele startede med Fanø Skibsrom – en moderne udgave af den 300 år gamle skibsromtradition.

Rom har siden 1700-tallet været tilknyttet de store sejlskibe i Caribien og det barske liv, der herskede ombord. Det var en vigtig del af skibenes proviant, så søfolkene kunne udholde de barske vilkår.

For at gøre den indkøbte rom drikkelig tilsatte man lokale krydderier, frugter og melassesirup. Rommen blev opbevaret i træfade ombord, hvilket tilførte yderligere smag.

Fanø Skibsrom destilleres på Jamaica og forædles efterfølgende på Fanø. Forædlingen består af en to-trins-lagring. Først lagres rommen med naturlige smagsgivere (bl.a. Fanø Lynghonning, havtorn og Madagaskar vanilje). Herefter efterlagres den på portvinsfade. Ligesom på de store sejlskibe krydrer og lagrer vi vores produkter ved høj alkoholprocent. Med en høj alkoholprocent trækkes der mere smag ud af de naturlige råvarer og fadlagringen – hvilket i sidste ende giver mere smagskarakter. Vi har fire forskellige varianter  – se de forskellige smagskarakterer under de enkelte varianter.